Matkalaskut

Pubin ovi revähtää auki kuin sadan käden selaaman pornolehden kansi, vaivattomasti, saranapuolen herkänluja niittaus rapsahtaen. Karppinen astaltaa ulos hikimärkään yöhön, mutta matala kynnys pörhistäytyy selkätanaan niin, että illan pitkän kalja- ja kusilammikoissa lionnut, paikantajunsa menettänyt kenkäruojut ei osaa yli. Karppinen nurjahtaa lenseän rullaavasta rytmistään ja kämmenet läimäävät peilityveneen asfalttiin miehen hojeltuessa hengenhajun päähän maaemän kivipalttoosta. Kirppuna kirpoaa kuitenkin Karppinen takaisin patiiniensa varaan ja pyyhkäisee pehmeistä kämmenistään hiekanmurut ja itsekseen naurahtaen hulmauttaa niskastaan sivullisten tuomaroivat katseet.

Kallion yössä välhyävät sinivuokot ja suurpainenatrium, keltavaahtoisena valuvat porttikongit tyrkkyvät tungetellen ohi matavan kadun kainaloon. Karppinen suoristaa ruotonsa ja astuu alamäkeen. Karhupuiston kulmalla kukan tuoksua kirsuunsa tohistellut laskuhumala rientää kääräisemään kätensä toverillisesti Karppisen hartian yli ja änkeytyy saatille, askeleensa yhtämittaan sovitellen.

Aamuyö rapisee ja vinkuu Ässänpuiston istutuksissa, säntäilee kolosta koloon kuin kuka tahansa kalliolainen. Puiston penkillä hiljalleen havisevien lehtien alla kohoilee väsähtäneen sisäavaruusmatkailijan henki ja rinteen alla liplattelee Hämeentietä yökerhoihin soljuvien tyttöryhmien naurua. Karppisen kenkärajat liippovat kotikadun pengerryksen vielä auringonlämpöä henkäävään kivirintaan.

Kallio maalaa taivaan hennolla sinipunalla Karppisen aamuhämärästä kotimatkasta haaleasti muistettavan taulun, jonka kehystää katukuilun pastellinvaaleaksi rapattuihin seiniin. Teräsportin pieleen se kiepauttaa punaisella spraymaalikoukerolla signeerauksen: Punk is not yet.

(82 vierailua, 1 vierailua tänään)
Palautteesi on tärkeää, sillä se auttaa tekijöitä kehittymään. Scheißea!Aivan hyvä! (+2 pistettä, 4 äänestä)

10 kommenttia

 1. Pässi 25.3.2016 at 15:48

  Aika kapitalistista tekstiä.

  Vastaa
 2. Pässi 25.3.2016 at 15:54

  Oottako Kemiläisiä?

  Vastaa
 3. Pässi 25.3.2016 at 16:01

  Nii että oottako Kemistä?

  Vastaa
 4. Pässi 25.3.2016 at 16:02

  Kemistäkö ootte? Ei näy kommentit?

  Vastaa
 5. Pässi 26.3.2016 at 09:45

  Loppuu kuule Aku Ankat ja vesi kohta täältä odotustilasta. Miksi että voi vastata oottako Kemistä?

  Vastaa
  1. Bunkkeri-eno 5.4.2016 at 15:36

   Anteeksi, oltiin Tsekeissä ja kännissä. Inarista ollaan enimmäkseen. Ja Tartosta. Ja Stadista. Paitsi Sundin Make, se on Suomussalmelta kai.

   Vastaa
 6. PÄSSI 6.4.2016 at 19:22

  Sundin Make? Tuttu mies Kemistä, paitsi ette ole Kemistä. Voidaan alkaa jutulle. Milles aletaan? Onko pillujuttuja tiedossa?

  Vastaa
 7. PÄSSI 8.4.2016 at 11:26

  Kemissä vappumarssitaan? Ootteko mukana? Kunnon työläiset marssii. Paitsi ette ole Kemistä. En saakeli usko.

  Vastaa
 8. PÄSSI 8.4.2016 at 11:28

  Jätkät snaijaa stadissa että Kemissä se olisi hyvä olla. Miksi ette mee Kemiin? Suntin Make ja RappariEno!

  Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *